Ostpajermed färdig smördeg gillas. Ostpajerna blir ganska stora då men det gör väl inget. De här godsakerna äts med fördel lite ljumma men de går även att äta kalla
Denna underbaring som finns i så många former, storlekar och smaker kan både stoltsera för sig själv samtidigt som den kan vara en riktig smakförhöjare i samspel med andra livsmedel
Servera pajen med tillbehören. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola. Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam
Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Sardeller, urtagna och utan huvud skiktas i lager i trätunnor som sedan fylls på med saltlake
Fräs spenaten och tomaterna med löken några minuter, häll sedan över allt i pajskalet. Blanda keso, fetaost och ägg med kryddorna och häll detta över grönsakerna i pajformen
Servera med sallad. Pajdeg. Kör mjöl, smör och vatten i matberedaren tills det blir en degboll. Kavla ut degen och lägg den i en djup pajform, 18 cm i diameter
I mitt bidrag har jag gjort en vanlig ostpaj, men tillsatt några av mina favoritsmaker. se har de från och med junimånad en funktion som heter månadens blogg
Blanda den stekta purjolöken med Cantadou osten och fördela sedan röran över baconet. Rör (lätt) ihop ägg, grädde, sambal oelek, pressad vitlök och alla krydder, häll över och toppa med resten av den rivna Västerbottenosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.