Ostpajermed färdig smördeg gillas. Ostpajerna blir ganska stora då men det gör väl inget. De här godsakerna äts med fördel lite ljumma men de går även att äta kalla
Denna underbaring som finns i så många former, storlekar och smaker kan både stoltsera för sig själv samtidigt som den kan vara en riktig smakförhöjare i samspel med andra livsmedel
150 g rumsvarmt smör1 dl havregryn1 msk kallt vattenRågsiktBlanda allt till smidig deg , börga med 2 dl mjöl o ta i lite mer till fin deg, ställ in 30 min i kylen. 2 ägg1 dl mjölk½ pkt keso (stort pkt)150 g riven ost75 g riven ädel ost, den du gillar, vi hade kvibille ädel
Servera pajen med tillbehören. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola. Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam
Toppad med skivad banan, kanel och honung. Det här ser ut som risgrynsgröt men är en skål keso. Går ju jättebra att förbereda och ta med till jobbet eller träningen
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Degen blir lätt lite kladdig av keson men ta inte i för mycket mjöl, degen ska vara lite kladdig men ändå formbar
Blanda keso, fetaost och ägg med kryddorna och häll detta över grönsakerna i pajformen. Fräs spenaten och tomaterna med löken några minuter, häll sedan över allt i pajskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.