Jag brukar tycka att det räcker med att äta julmat på julafton eller på sin höjd vid något mer tillfälle, för det är nästan bara fiskrätterna på julbordet som jag uppskattar
Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering. 11 dl hackad bladpersiljaEn dag före festen blandar du ingredienserna till marinad 1. Några timmar innan festen förslagsvis på dagen sätter du ugnen på 150 grader. Ugnsstek tills innertemperaturen är 54°C, ca 30 minuter. En stund innan festen skär du filén i 0,5 cm tunna skivor
Jag fick den stora äran att baka en tårta till Susannes son Jens som skulle konfimeras. För att göra den lite extra festlig smaksatt jag grädden med vit choklad, ringlade lite roliga figurer av mörk choklad och dekorerade med citronmellis
Tillsätt nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt med elvispensdegkrokar eller hushållsmaskin. Dela degen i 20-25 bitar och forma dem till runda bullar
Istället inhandlade jag en jättefin röding till bra pris på min lokala Coop. I med renset och låt skjuda mycket kort tills köttet kan lossas från benen
Montera allting på tallrikar, jag gjorde så att såsen lades först somen spegel, därefter sattes en klick av det stekta grönsakerna påoch till sist på toppen trancherad kycklingfile
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.