Låt oxfilénligga framme i rumstemperatur i ett tag innantillagning. Rulla sidorna på bitarnai mald svartpeppar och lindain dessa i bacon och nåla fast baconet med tandpetare
Krydda köttet med grovmalen vitpeppar. Bryn smöret i en het stekpanna och lägg ner köttskivorna. Stek på ena sidantills köttsaften sipprar upp på ovansidan
Ingredienser 4 bit(ar) oxfilé , à 160 g 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar 2 cl Konjak Grönpepparsås med chili 1 msk smör 2 dl vatten 2 msk Konjak 1,5 dl grädde 1,5 msk kalvfond 1 odefinieradvitpeppar 2 msk grönpeppar , i lag 0,5 msk senap , 0,5-1 msk, fransk matlagningssenap 1 odefinieradmaizena , plus vatten 1 tsk chiliflakes , eller färsk chili 1 odefinierad salt 1 odefinierad sojakulör Köp receptet
Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna ilite smör. Lägg oxfilén en bitin på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Oxfiléi ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprikai salladen så försvinner den på tallriken
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vigillade en hel bitoxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.