Fortsätt sedan medoxfilén som förberetts tidigare med kryddning och brynt runt om. Värm under tiden grönsakerna i ugnen, skiva upp oxfilén i centimetertjocka skivor och lägg köttet på toppen av grönsakerna
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Krydda med salt och svartpeppar. Skär grönsakerna i mindre bitar. Placera filéerna ovanpå grönsakerna. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 min tills grönsakerna blivit mjuka
Pensla grönsakernamed olivolja och grilla dem i grillpanna, eller stek i stekpanna. Mosa potatisen och blanda med äggulor, olivolja, riven parmesan, basilika, salt och svartpeppar
Låt oxfilén bli rumstempererad så att köttbiten inte sänker värmen i stekpannan när du bryner den. Fräs grönsakerna i olja, vänd ner bladspenaten sist av allt så den behåller sin spänst och avsluta med lite salt, peppar samt finhackad persilja
Skiva köttet och servera med ugnsrostad potatis och pepparsås. Tillsätt vinet och buljongen, koka ner till hälften ca 15 min på medelvärme. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Klarifierat Smör Pepparsås
Låt oxfilén bli rumstempererad så att köttbiten inte sänker värmen i stekpannan när du bryner den. Fräs grönsakerna i olja, vänd ner bladspenaten sist av allt så den behåller sin spänst och avsluta med lite salt, peppar samt finhackad persilja
Han ville ha oxfilé och potatisgratäng så det fick det bli. -) Vi köpte en härlig bit ifrån affären som vi skar upp, smetade in med olivolja, saltade och pepprade och grillade dom i grillpannan
Om grönsakerna börjar få för mycket färg kan du täcka över formen med ugnsfolie sista tiden. Mixa basilika, vitlök och chili med olja tills en grön olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.