Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Igår åt jag vi grytan med kokt blomkål (bild längre ner i inlägget), men för dig som vill fungerar även olika former av potatis bra, tex kokt eller pressad
Platta ut biffarna lätt med knytnäven, krydda med salt och vitpeppar. Stek löken på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig, ljusbrun, nätt och jämnt genomstekt och har spänsten kvar. Låt ytterligare 1 msk smör bli gyllenbrunt på medelvärme. 6 medelstora rödlökar. 4 skivor utskuren biff (à ca 170 g) 6 medelstora rödlökar 4 msk smör salt malen vitpeppar 0,5 dl vatten kokt potatis
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.