Oxfilé med potatisbakelser, sparris, aromsmör och hemmagjord rödvinssås
Gina Persson
Gina Persson
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer
  • 4-5 cm tjocka skivor,
  • st
  • Sparris (stekta)
  • smör till stekning
  • steksnöre
  • Rödvinssås: 4 portioner
  • 1 msk smör
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 2 msk råsocker
  • 4 dl rödvin
  • 4 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • Potatisbakelser
  • 4 st avlånga smördegsplattor (eller motsvarande i deg)
  • 8-10 kokta kalla potatisar
  • 3 msk färskost (valfri smak, vi tog mjukost med viltsmak)
  • 1 ägg ca. 1 dl ost (valfri)
  • Aromsmör
  • 70 g smör/margarin (rumsvarmt)
  • 3 st soltorkade tomater
  • 5 msk finhackad basilika
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • aluminiumfolie

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.