salt och malen vitpeppar efter smak. Blomkålsris. Vispa ihop äggsmet och grädda en tunn omelett, dra av från värmen och lägg lock på stekpannan så smeten stelnar på ovansidan, låt sen svalna helt
Får testa din variant med torkade nässlor och vitlök i framöver. Igår besökte vi Fredagsmarknaden för att inhandla lite grönt, så nu känns det kul att börja med matlagningen igen
Pumpan serverades sedan medblomkålsrisoch svartkål och för att det liksom skulle gå ännu fortare så köpte jag färdig grillad kyckling och strimlade ner, och toppade sedan hela kalaset med ytterligare finriven parmesan
Koka korven ochblomkålsriset Klart. 4 portioner Du behöver 8 korvar med hög kötthalt 4 dl grädde 2 msk riven pepparrot Salt, vitpeppar 1 pkt blomkålsrisGör så här1. Koka upp grädde tillsammans med pepparrot, salt och peppar och låt puttra tills såsen tjocknat2. 8 korvar med. 1 pkt blomkålsris
Låt puttra en kort stund och smaka av med salt och peppar. Servera med något trevligt grönt. Pressa ner vitlöken i stekgrytan och stek den lätt i olivolja
Pasta medGremolatasallad är nog en av rätterna som förekommer i flest varianter här på provköket. Idag prövade jag att mixa salladen till en pesto och blanda den med varm pasta
Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.