Tänk att jag en gång i tiden inte gillade frukt i mat… Sötman från päronbitarna paras fint ihop med det peppriga från ruccolan och den friska vinägretten
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
När päronbitarna är mjuka så allt stå och dra, ju längre desto mer smak. Härom dagen var det olidligt varmt och barnen tjatade om glass… Jag såg då fruktskålen med päron och kom på en genial tanke om att göra egen Piggelin-glass
)5–7 dadlar2–3 msk acaciahonung eller vanlig honungBottenMassa mogna päronbitar som täcker botten på formenGör så härBlötlägg nötterna i tre gånger så mycket vatten i 8 timmar och skölj noga
Blanda päronbitarna med lite kanel och strösocker och blanda runt. Sprid ut päronbitarna över smeten. Idag tänkte jag tipsa om den här goda päronkakan som jag bakade i veckan
Klicka upp smeten i formar och peta ner de ”marinerade” päronbitarna i smeten. Hej. Idag har jag och skruttan varit lediga, så skönt att göra lite vad som faller mig in
Päronbitarna har jag kokat i grädde för att de ska bli extra mjuka (om de inte redan är det), vilket jag tycker är en fördel i bakning (på grund utav att det bidrar till tidigare nämnda saftighet)
Moset behöver inte vara helt slätt i konsistensen, utan lite päronbitar i gör inget enligt mig. Jag gjorde precis en så ljuvlig och saftig glutenfri päronkaka
Mixa kompotten lite slätare, men behåll gärna lite päronbitar. Det har nu gått drygt en månad sedan jag började på konditorutbildningen och trivs som fisken i vattnet
Grovriv 100 g mandelmassa och strössla detta över päronbitarna. En kaka som funkar lika bra till eftermiddagskaffet som till dessert med en kula vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.