2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Skär dem i tunna skivor och lägg i en kastrull tillsammans med saffran och vit sirap. Jag gjorde receptet med 3 dl socker, blev mycket gott men för löst
När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Blanda ner ingefäran, syltsocker och honungen i kastrullen och låt koka kraftigt i c. I fredags kväll plockade jag in 1,5 kg gråpäron och kokade en laddning päronmarmelad. Ingredienser 1,5 kg päron, skalade och urkärnade 1 st citron, (0,75 dl pressad) 25 g ingefära, färsk 500 g syltsocker3 msk honungTillagning Skala och kärna ur päronen. 3 msk honung
Så det här med hasselbackspotatis var något nytt för mig. Honung och senapsglaserad kyckling. Ta ut och servera med en tomatsallad och en sås på kesella och pressad vitlök
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Börja med att skala och riva päronen på den grova sidan på rivjärnet. och när det bara är ett par minuter kvar så tillsätt natriumbensoaten som du rört ut i lite av päronmarmeladen
Kör med stavmixer så marmeladen blir lite mosigare eller helt slät. Just nu är päronen så himla goda och billiga så då passade jag på att göra päronmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.