Jag vet inte om de är särdeles mer franska än något annat här i livet, men eftersom receptet utgår från en kaka som jag brukar kalla ”den franska päronkakan” kändes det rätt (och onekligen lite exotiskt) att låta prefixet få följa med även i muffinsform
Dock kan det med rätt ingredienser utgöra ett perfekt alternativ till frukostsmörgåsen. Med ägg, kokosolja och kokosmjölk har du protein och nyttiga fetter
Servera den ljummen eller kall med vaniljvisp, vaniljsås eller glass Äppelbotten. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till crumblen och strö över äpplena i formen
Det var mycket bakning och bland annat gjorde man muffins med lemon curd. Originalreceptet finns här och det följde jag i stort sett förutom att jag saknade yoghurt och så bytte lemon curd med päronmarmelad förstås
Förra helgen bjöd jag in tjejkompisarna för en storslagen brunch, och en av favoriterna var denna banansmulpaj som var serverad i glas med "yoghurt-vaniljkräm", carob-sås och hasselnötter
Muffinsen blev perfekt saftiga med en härlig smak av kanel och kardemumma. Det var länge sedan jag gjorde mina päronmuffins vilket är knäppt för de är så goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.