Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Päronpaj. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. Blanda nu samman allt till en smidig deg och lät spänna av 5-10 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader tills de fått fin färg (10-12 minuter). 3 dl havregryn
Rör om hela tiden med en trägaffel. Servera med vaniljglass. Garnera med ananassalvia eller mynta. Mördeg. Lägg mjöl, smöret i bitar, socker och ägg i skålen till matberedaren och kör till en degboll bildas
Vi träffades till eftermiddagsfika och jag hade bakat en Päronpajmed Kolagrädde. Grädden som man blandade med kolasås blev kanske i sötaste laget till men "sött e gött"
Låt päronen rinna av och lägg i formen med kupiga sidan upp. Servera med grädde. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter
Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe
Vi träffades till eftermiddagsfika och jag hade bakat en Päronpajmed Kolagrädde. Grädden som man blandade med kolasås blev kanske i sötaste laget till men "sött e gött"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.