25 g
smör i en stekpanna och låt 4 msk socker smälta långsamt tills det blir ljusbrunt. Vänd ner päronen och låt dem koka någon minut om de är hårda. Nyp ihop 125 g smör, 1 dl socker, mjöl, havregryn och kardemumma till en smulig deg. Häll päronen med såsen i en smord, ugnsfast form och smula över degen. Grädda i ca 30-40 minuter eller tills den har fått fin färg! Låt svalna något men servera gärna ljummen!
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Päronpaj. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. Hej. Här kommer receptet på en god paj jag gjorde på jobbet
Rör om hela tiden med en trägaffel. Servera med vaniljglass. Garnera med ananassalvia eller mynta. Mördeg. Lägg mjöl, smöret i bitar, socker och ägg i skålen till matberedaren och kör till en degboll bildas
Vi träffades till eftermiddagsfika och jag hade bakat en Päronpajmed Kolagrädde. Grädden som man blandade med kolasås blev kanske i sötaste laget till men "sött e gött"
Låt päronen rinna av och lägg i formen med kupiga sidan upp. Servera med grädde. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter
Höstig päronpajmed mandel och ingefära. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe
Vi träffades till eftermiddagsfika och jag hade bakat en Päronpajmed Kolagrädde. Grädden som man blandade med kolasås blev kanske i sötaste laget till men "sött e gött"
Den är saftig, tät i konsistensen, med en härlig kolasmak och jättejättegod. Jag har gjort otaliga försök att göra glutenfri sockerkaka - med ganska nedslående resultat ska jag erkänna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.