Visste ni att det är kladdkakans dag idag. Detta recept vann kladdkakeracet i år, en baktävling för barn, prova och se om ni tycker att det var en värdig vinnare
Tycker dock att kanterna blev en aning torra så kan med fördel bakas på kortare tid. Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa dettapåkladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Här kommer recepet pådet koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp. Skär köttet i lagom stora strimlor och lägg dem i en platspåse
Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla men det är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, den blir absolut bäst att göra på stor sats. Ingen kan ana att det är bönor i, både smak och konsistens är 100%. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut i form och baka på 8-10 min i mitten av ugnen. Ingen kan ana att det är bönor i, både smak och konsistens är 100%. Sätt ugnen på 225 grader
Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt. Lägg på lite färska bär och servera med lättvispad grädde eller krämig vaniljglass
Jag har gjort det här receptet på ett par olika sätt och ni hittar två varianter här och här. Nu när jag mår bra och har energi till mer än de vardagliga bestyren tycker jag att det är superroligt att vara i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.