Eller, egentligen bestämde jag mig för detta redan igår, så jag satte igång att koka äppelmos klockan elva på kvällen - men ni vet ju vid detta laget, att jag är rätt hängiven min frulle
Jag ska laga maten och i dag var första dagen på mitt nya jobb - jag ska bli mattant. På Rydboskolan i Åkersberga bakas bröd varje dagJag har fått ett fantastiskt fint uppdrag att tillfälligt arbeta i köket på Resarö skola under en månads tid
Det finns ingen ände på allt som ligger i mitt knä, och jag har svårt att prioritera bort något. I en period av gråhet, snösmältning och allmän uttråkning letar jag inspiration som ska leda mig till nya matlagningshöjder
) Den smördegsinbakade getosten serverades på en bädd av ruccola, lufttorkade skinka, rostade pinjenötter och mina nya favoriter, lätt soltorkade tomater
Redo för nya tag och recept på härligt chokladig kaka med kolasås. Kan bero på att det var första arbetsdagen efter jullovet och att kropp och hjärna var allmänt motvilliga att komma igång
Vad tycker ni andra, har ni något annat favvomärke på grillar. Jag ställde sedan lådorna på grillen, viktigt att det inte är allt för varmt under lådorna, jag stängde av brännaren under
Tokenkel och jättegod tomatsås Du gör den på burktomat och behöver bara tillföra en vitlöksklyfta, ett glas vin och lite olivolja (även om du gärna får bättra på umamin och sältan med en sardellfilé eller två)
En del är Nya och andra har några år på nacken. Massor av godsaker att pröva på till julens gottebord. Boken är full av fina snöiga vinterbilder som ger en skön julstämning genom hela boken, Alla juliga smaker finns representerade med saffran, ingefära, glögg och pepparkakskryddor, recepten innehåller både annorlunda och nyare julkakor, Jag har redan hittat mina Nya favoriter att prova
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.