Det var fantastiskt att beskåda bakverken i skyltfönstren när man passerade närmaste patisserie. Trots en månad av tystnad så har inte denna lilla bagare varit alldeles sysslolös
Pandoro är en italiensk kaka som traditionsenligt serveras runt jul och nyår. Uttrycket Pan d´oro myntades redan på medeltiden då det endast var de riktigt förmögna som hade råd att låta baka söta, ljusa kakor med ingredienser som ägg, smör, socker eller honung
) Ett paket färdig smördeg En påse rödbönpasta (kan köpas i de flesta asiatiska butiker) Skär ut små rundlar eller små fyrkanter av smördegen och lägg ca 1 msk bönpasta i mitten. - hackade valnötter blanda med socker och kardemumma - urkärnade daddlar blandat med smör o kardemumma, värm tills daddlarna mjuknat något - kokosflingor och socker Pensla kakorna med ägg och grädda i ca 10 minuter i 200 grader tills gyllenbruna När allt var färdigbakat var det dags för provsmakning
Hej alla monsterdiggare nu var det ett tag sedan jag skrev igen och det beror på det jag skrivit om innan att jag mår lite upp och ner men äter och lagar mat gör man ju ändå
Nässlor för mig är “Aj. Jag brände mig” när man är ute och går i skogen, eller “Nässlorna blomma” av Harry Martinsson, som vi tvingades läsa i tvåan i gymnasiet
Potatisgratängen kommer från Peka och är färdig i påse. Man kan inte vara duktig varje dag. Ytterst sällan jag använder mig av färdigmat och halvfabrikat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.