I dag har vivariti metropolen Tomelilla, vi gav möbelaffären där en chans tilli vår soffjakt. Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelillai alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Hur gammal jag än blir så älskar jag att få påskägg. Och likaroligt som att få är det att ge bort. Det är framför allt en fantastiskttrevligtradition att koka eller tillverkasitt eget godis att lägga i ägget
Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevis på att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
De lyser som guld där bland mossa och ris, i grusvägkanter och under gran. Skogens guld. Man får en känsla av rikedom när man finner dem, en guldfeber som liksomspridersigi kroppen
Själv skulle jag vilja utnämna älgen tillSkogens guld. I helgen köpte jag hem en fin (ja, och dyr…) bit älgstek som jag gjorde tjälknul av och som serverades tillmiddagikväll
En påsktårta till en påskmiddag som jag ville prova att göra i form av ett påskägg. ChokladsockerkakaPersikagräddeNougatgräddeSpacklad med smörkräm smaksatt med vaniljTäckt och dekorerad med marsipan
Vispa ner i den ena bunken med äggvita, häll i en form och ställ i frysen. Lingonsorbet. Smält den mörka chokladen i vattenbad, ta ur skålen och ställ åt sidanVispa smör och socker och farinpösigtVispa ner ägget
Fest, högtider och helger i all ära, men visst kan det vara bra med vardagens sköna lunk också. Ni vet, när man efter en full dag på jobbet, hämtat barnen, uträttat nåt ärende, lagat mat, lagt två tvättmaskiner och så äntligen får man sätta sej ner (nöjd) med sinprestation och bara få njuta av en stark kopp kaffe och kanske något smått och gott till
Nu är den färggranna hösten här och med den så mycket god svamp i skogarna. Själv gillar jag att plocka svamp eller rättare sagt kantareller… för det är den svamp jag kan
Vackra, färgglada påskägg kan man få utan att behöva gå längre än tillskafferiet. Kaffe, gurkmeja, rödlök och rödkål är bara några av alla smarta sätt att få fin påskfärg på äggen
Hur gammal jag än blir så älskar jag att få påskägg. Och likaroligt som att få är det att ge bort. Det är framför allt en fantastiskttrevligtradition att koka eller tillverkasitt eget godis att lägga i ägget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.