Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu. Det är så lätt att den här vackra tiden glöms bort av att man går och väntar på semestern
Påskfirandet ska på aftonen bestå utav att grilla kött av alla de slag, samt vin, öl och bakverk. Jag har fått lotten att just baka och kommer denna gång att göra påskgula apelsinmacarons samt limecupcakes med frosting i oranget och marsipan i grönt
I löööv thaimat, sushi ochannat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt. Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt
Jag fortsätter prova mig fram i Anna och Fanny Bergenströms fina kokbok Det goda enkla. Senaste receptet är Annas fänkålssallad med citron och parmesan
Lakrtis- och chokladkulor, den goda Creminonougaten skuren i bitar ochchokladägg med nötter. Påsken väntar runt hörnet och så även en hel del födelsedagar bland mina nära och kära
Basen till grytan står och puttrar på spisen nu och jag längtar redan tills vi ska äta. Hoppade över fänkålen och la till färska tomater, paprikapulver, tomatpuré och hummerfond
Så nu heter den Agnetas och Annas kycklinggryta. För många år sedan när Lena fortfarande bodde hemma och jag tog tåget ner till Skåne för att hälsa på, hände det ibland att vi fick den här underbara grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.