Påskenär över och jag har varit hemma i Örebro tillsammans med killen och firat lite. Skickar med en bild på mitt bidrag till denna påskbuffé - en supersnygg Laxcheesecake i påskens tecken
I vår stad märks det tydligt att påskenärhär, det är nya ansikten och "icke-skånska" överallt, man kan verkligen snacka om invasion i dessa konst-runde tider
Av Karin Fransson har jag lärt mig att nässlor kan skördas hela säsongen. Bara man slår eller klipper bort dem som är stora och grova så kommer det nya fräscha plantor som går bra att plocka tills de börjar få blommor
Säger de som ätit där. Jag var alldeles för fattig för att äta där, när jag flyttade till Göteborg. Boken med recept från restaurangmenyn köpte mina barns pappa en gång i tiden, och den är väl använd
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Den här gången blev det med fyllning av ägg, purjo, yoghurt och kaviar. Garnityr med en len avokadokräm, lite sälta från skaldjur och lite ägg därtill, det är ju faktiskt påsk
Påsken var i övrigt väldigt lugn och skön. Jag dividerade länge över vad jag skulle baka och slutligen fastnade jag för den här, en lätt och fräsch efterrätt men gula inslag
så idag när jag jobbat hemifrån och väntat på att en massa uppdateringar och program installerats på alla datorerna (japp tro det eller ej men det finns vänta tid däremellan) så har jag bakat, varit bra samtidigt att komma upp ifrån köksstolen som jag sitter vid när jag sitter vid datorn, den är ju inte direkt så bra ergonomisk
Den här laxen är ingenting som jag kan ta åt mig äran av. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Ja, idag är påskäggsletardagen här till barnens stora glädje. Påskafton är kommen, och jag misstänker att många kanske redan i detta nu förbereder för dagens matfestligheter
…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
något fort gjort och enkelt att göra om du får besök i påsk är rulltårta, men det kan faktiskt vara lite klurigt också, men så snart du fått in snitsen på hur länge du bör vispa, ugnsgraderna och vändningen när den svalnat så är det väldigt kul att kunna, för variationen är ju enorm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.