2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. gärna en liten, cirka 15 cm i diameter (jag var tyvärr tvungen att ta en något större form). Fördela smeten i formen, skruva ned ugnen till 175 grader, och grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 30-45 minuter, tills kakan är fast. 9/10 - men receptet på själva kakan var inte det bästa. 1 ägg. 1 tsk vaniljsocker
Kör degen med degkrokar i minst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3 minuter med salt. Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort). 7 g (drygt 1 tsk) rapsolja (eller annat matfett). 15 g salt
1,5 dl strösocker. 1 dl kokosflingor. 1,5 dl strösocker. 3 äggvitor 1 dl kokosflingor. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
10. Så här blev nummer 1. 20 Jun. 20. Smörgåstårta nr1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Varmt välkommen till del 1, av min alldeles egna lilla reseserie. Ingredienser, 16 kakorPajskal. 125 g margarin3 dl vetemjöl3 msk socker1 msk vaniljsockerLite kallt vatten vid behovFyllning. 1 dl grädde 200g mörk choklad av god kvalitetGarnering/topping. Klä formarna med degen, och ställ kallt cirka 15 minuter. Stick med en gaffel hål på degen, och grädda därefter skalen i cirka 10 minuter tills de fått en gyllene färg. 4/10 Jag är inte överförtjust i klassisk pajdeg, vilken ju denna kaka vilar på en grund av. 1, av min alldeles egna lilla reseserie. 16 kakor. 125 g margarin. 1 msk vaniljsocker. 1 dl grädde. 4/10 J
Ingredienser, 1 st paj á 23 cm. 90 g smör1 tsk rapsolja3 msk vatten1 msk socker1/8 tsk salt150 g vetemjölFyllning. 3 hela ägg 2 äggvitor140 g florsocker 2 msk citronzest (från cirka 4 stora citroner)125 ml citronsaft, från 4-5 citroner ungefär200 ml creme fraicheTopping. Värm ugnen till 210 grader. Ställ detta i ugnen under 15 minuter, tills blandningen bubblar och en gyllenbrun kant kan ses längsmed skålens kant. Förgrädda därefter pajskalet i cirka 15 minuter, tills skalet blivit gyllene men abslout inte för mörkt då det skall gräddas igen med fyllningen. Ställ pajen att gräddas nederst i ugnen på 150 grader, i 20-30 minuter. 9/10 - Ett riktigt topprecept. 1 st pa. 1 tsk rapsolja. 1 msk socker. 1/8 tsk salt. 150 g vetemjöl. 140 g florsocker. 125 ml citronsaft
1 msk kycklingfond. 1. 1 msk kycklingfond. Tillbaka till vardagen igen (i alla fall för min del) och då vill jag bara dela med mig av min vardagsräddare
Falafel nr1 heter ett falafelställe i Malmö som enligt utsago serverar de godaste falafelbollarna i stan. I Göteborg blir man tyvärr inte bortskämd med überbra falafel, tur för mig då att man kan göra falafel-nr-1-falafelbollarna hemma. 1 dl bladpersilja. (1 dl mynta). 1 msk salt. 10 cl kolsyrat vatten. 1 dl tahini. 0,5-1 msk citronsaft. 1 dl bladpersilja. 1 dl mynta. 1 msk salt
Dags för veckomeny nr 5 och den sista för den här gången. Veckomeny nr1 – tema middagar. Veckomeny nr 2 – tema frukost. Veckomeny nr 3 – tema middag. Veckomeny nr 4 – tema middag. Veckomeny nr 5 – middagar från mina favoriter bland Sveriges matbloggare. Dag 1. Inlägget Veckomeny nr 5 – tema middag dök först upp på
Den har ett lager med skagenröra och ett lager med coleslaw. 10. 22 Jun. 25. Smörgåstårta nr 3. 0kommentarer. Och här kommer den sista smörgåstårtan för denna gång
21 Jun. 10. Och så till smörgåstårta nr 2. Kommentar 21 J. 23. Smörgåstårta nr 2. 0kommentarer. Det är en fyllning med ost och skinka samt en grönskasfyllning gjord på gurka, vitkål, färskost, creme fraiche och örter
Vårt första gurkpris, våren 2013 delas ut till Länsmuseichefen Carl-Magnus Gagge för arbetet med boken "Berättelser från Västmanländska trädgårdar" där han är en av redaktörerna. Jag blev berörd av kapitlet min barndoms trädgård, hur trädgårdarna såg ut och hade för funktion på 1930-talet
11 år sedan åkte vi och hämtade våra lilla hund Jack, som då var en liten valp, precis innan jul. SENAPSGRILJERING1 äggula3 msk grovkornig senap2-3 msk ströbrödhela kryddnejlikor1. Sätt in skinkan i ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10- 15 minuter. GLASERAD SKINKA½ farin- eller muscavadosocker1 dl pressad apelsinhela krydddnejlikor1. NYPON- & CHIPOTLEGRILJERING2 vitlöksklyftor2 msk finhackad schalottenlök1 dl torkade nypon125 g honung1. 25 dl vatten½ torkade chipotle½ dl ströbrödrapsolja1. 11 år se. 1 äggula
Det här behöver du till ca 16 stycken. 100 g smör. 1 dl socker. 1 tsk salt. 1 ägg. 1 tsk hjorthornsalt. 1 tsk stött kardemumma. 10 dl vetemjöl. 1 äggvita. 1. Pensla försiktigt med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. när bullarna jäst färdigt ska dom gräddas i 8-10 min i 225 grader. Det här behöver du till ca 16 stycken. 100 g smör. 1 dl socker. 1 tsk salt. 1 ägg 1 tsk hjorthornsalt. 1 tsk stött kardemumma. 10 dl vetemjöl. 1 äggvita inkråm från bullarna
150-200g kokosflingor. 1. 150-200g kokosflingor. Dessa små snöbollar är en utveckling av flera befintliga små konfekter, havrebollar, mozartkulor och en lite stång av torkade aprikoser med kokos som jag gjorde en gång
Veckomeny nr1 – tema middagar lchf. Veckomeny nr 2 – tema frukost clean eating/liberal lchf. Veckomeny för viktminskning nr1. Veckomeny för viktminskning nr 2. Veckomeny nr 3 – tema middagar lchf/lågkolhydrat/glutenfritt. Dag 1. Inlägget Veckomeny nr 3 – tema middagar dök först upp på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.