Är man hemma från skolan och är sjuk så kan man få bli lite extra ompysslad så igår gjorde jag en liten dessert till W med frukt, choklad och vispgrädde
Ingredienser Portioner. 12 Kaka 100 g smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 2 ägg 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) Garnering ca 50 g mörk bakchoklad (55%) godisägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Lägg sedan äggen på bakplåtspapper med öppningen neråt. Pensla äggen ordentligt med chokladen. Fyll äggen och sätt in i kylen i ungefär 20 minuter Gröp ur en liten håla och fyll med lemon curd
Min bloggkompis Erica gav mig en påse fylld med godsaker, bland annat dessa godingar. Vispa ägg och den smälta chokladen i en annan bunke, ner med kvarg och likören
-) bara att toppa med hallon. -) 5 st 5 St Kinderägg 225 gram Toblerone 1 ägg 1 msk varm oboy 3 dl vispgrädde HallonVit choklad (till ihopsättning) Dela kinderägg en försiktigt ev med en knivVispa grädden (inte för hårt) Smält chokladen över vattenbadTillsätt ägget i chokladen och blanda och tillsätt den varma oboyen och blanda till en jämn smetVänd ner grädden,Fyll den ena ägghalvan och lägg några hallon över
Mosa bananen och rör ihop moset med marsanpulver. Vispa grädden och rör ihop med bananmoset. Toppa med några kinderägg, marsinpankycklingar och chokladägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.