Receptet ovan är medörter men du kan variera det efter vad du känner för. Vi har många olika recept på kyckling i ugn där varje skiljer sig åt och det är det som är lite av charmen med kyckling, du kan variera recepten i all oändlighet
Vad du behöver1 st hel gårdskyckling rosmarin - timjan - basilika - det du har i örtlandet1 st citron3 st vitlöksklyftor svartpeppar sojaTillbehör bindgarn
Ingredienser Portioner. 6 250 g steklök 2 morötter 1 kyckling (à ca 2 kg) salt och peppar 250 g champinjoner 1 kruka timjan 4 dl äppelcider 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) Sås 2 dl crème fraiche 2 tsk majsstärkelse (Maizena) salt och peppar Till servering ev potatismos pepparrot Lägg till i inköpslistan
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Över detta lägger du den hela kycklingen somdu gnidit in med lite peppar och salt. Under tiden kokar du gröna ärter mjuka och steker i stek-pannan en handfull hackade kantareller eller annan blandsvamp tillsammans med en nypa tryffelsalt
Garnera som du vill, gärna med färska örter. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.