Äpplen - strö över kanelRabarber - Använd lite mer socker Rabarber & Hallon är en god kombinationPå bilden är det en smulpaj av hallon & blåbärServeras med vaniljglass eller vaniljsås tillDu kan förbereda hela pajen i förväg och låta den stå i kylen tills den ska in i ugnen om du har gäster
Pösomelettmed kräftröra LCHF. KramisarT Pösomelettmed kräftröra LCHF. Ingredienser till pösomeletten 2 pers3 ägg1 dl mjölk1 dl vispgrädde2 dl mandelmjöl1 dl riven ost med smak typ Västerbottensalt o pepparchiliflakes (kan uteslutas)Smör Så här gjorde jagSätt ugnen på 225 graderVispa ihop ägg, mjölk, grädde och mandelmjöl till en jämn smetTillsätt ost, salt, peppar och chiliflakesLägg smöret i en ugnsfast form och ställ den i ugnen och låt smöret bli bryntHäll i smeten i formen Grädda i ugn tills den pöst upp och börjat få fin färg, ca 10 minSänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare ca 10 min Till pösomeletten serverade jag en kräftröra som du svänger ihop på två röda sekunder. Ingredienser till kräftröra 2 pers1 burk kräftstjärtar1 burk creme fraiche (den feta)Rödlök efter smak1 kruka dill1 tsk Dijonsenap (efter smak)Salt o peppar Så här gjorde jagHacka kräftorna, rödlöken och dillenRör i hop med creme fraichen och senapenSalta o peppra efter smak NJUT. Ingredienser till pösomeletten 2 pers
Pösomelettmed färska jordgubbar. Pösomelett kallas den och ibland även Musslinsomelett. Men samtidigt är jag väl medveten om att det kan vara oerhört svårt att gå ner i vikt efter en viss ålder och vad gäller friskvårdskunskaper (och vikt hör helt klart dit) finns ju med i min livsryggsäck (kan det finnas någon bättre "mission" än att få andra att må bättre samt bli starkare till kropp och själ
Rör samman äggulorna med vispgrädden. Blanda samman äggulesmeten försiktigt med äggvitorna. Lyft och stick i smeten under gräddningen med en gaffel så att lös smet kan rinna ner och gräddas
Blanda gulorna med grädde, salt, socker samt apelsinskal. Sikta över lite florsocker och servera den ljummen med bär och vispad grädde (Man kan byta ut grädden mot vaniljglass som är väldigt väldigt gott till också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.