11-2 msk
tamarindpasta (löses i vatten enligt förpackningen)
14 msk
fisksås
14-6 msk
rörsocker
12 tsk
stark chilisås
14 klyfta
vitlök 1 röd chilifrukt 200 g kycklingfilé 1 knippe salladslök 250 g risnudlar 1-4 msk japansk soja, att marinera kycklingen i neutral olja, att steka i 1 dl kycklingbuljong 2 ägg 2 dl böngroddar alfa alfa 1 kruka koriander 1 dl cashewnötter
1 Sås1-2
msk tamarindpasta (löses i vatten enligt förpackningen) 4 msk fisksås 4-6 msk rörsocker 2 tsk stark chilisåsSkiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda. Skär salladslöken fint och förbered risnudlarna enligt förpackningen. Låt kycklingen marinera i sojan medan nudlarna blir varma. Häll sedan av och låt vila. Värm en stekpanna och stek kyckling, vitlök och chili i neutral olja. Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av. När kycklingen steks på och fått färg, slå på buljongen och låt koka några minuter innan äggen knäcks i pannan. Blanda runt äggen ordentligt så att de koagulerar och binder smak, tillsätt sedan de tillagade nudlarna. Vänd runt och smaksätt med lite av såsen, samt koriander och groddar. Servera tillsammans med såsen, toppa med salladslök och cashewnötter.
Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – PadThai
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det är inte “riktig” Padthai, utan mer vår variant av det hela. Padthai. Det var dags för födelsedagskalas och vi funderade länge på vad vi skulle laga
Jag har faktiskt prövat göra min egen padthai hemma och den har blivit riktigt bra. Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha)
Gör så här. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla kycklingen och stek i oljan i en stekpanna tills kycklingen fått färg
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna. Lägg i pressad vitlök, uppvispat ägg och krydda med ingefära
Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god padthai. Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket
Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. 12 ägg, uppvispade. 1300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. 1Padthai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksåsBlötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.