På fredagskvällen efter en ganska lång arbetsvecka för både stora och små, får maten gärna vara snabblagad, samtidigt som den ska förmedla en "lyxig känsla"
Men i vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag tog två olika fisksorter i ställen för en, använde mig av vispgrädde istället för matlagningsgrädde och istället för musslor fräste jag upp kungsräkor (MSC märkta såklart) med vitlök och chiliflakes
komplettera gärna med små havskräftor, vongole och/ eller blåmusslor. Vi avslutar året i Italien och vad kan väl vara mer passande avslut än en Risotto på havetsläckerheter samt ett glas väl kyld Spumante di Franciacorta
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Slutligen toppar jag paellanmed hackad koriander eller persilja och citronklyftorna. Smickrad av förtroendet, särskilt självsäker, fångad av min egen förträfflighet och med en kronisk oförmåga att säga ifrån, kändes det just då som en alldeles ypperlig idé
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Igår visade han mig hur man lagar en traditionell paella
Torskrygg gratinerad i ugn med pancetta och gräslök. Både för att det är nyttigt med fisk men framför allt så ökar det ju sannerligen möjligheterna att variera både vardags- och festmaten
Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn lök och ris tills det fått lite färg. Paellamed kyckling och räkor (ca 4 portioner). Paellamed kyckling och räkor (ca 4 portioner)
Lägg till eller dra ifrån som du själv önskar – musslor, kräftor, med eller utan chorizo. PaellaEn klassisk rätt där det finns lika många recept som matlagare
Tweet Pin It Skriv utVi fick lite sommarkänslor i värmen och drömde oss bort till ännu värmare breddgrader runt medelhavet när vi testade att göra paella
1500 g stora räkor med skal. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning ½ pkt saffran à 0,5 g 2½ dl avorioris 5 dl vatten 3 msk kycklingfond 40 g Arla® Svenskt Smör pressad saft av 1 lime 1 krm sambal oelek 500 g stora räkor med skal 1 grillad kyckling 1 paprika 3 tomater 225 g musslor, konserverade ½ dl grovhackad färsk persiljaSkala och hacka lök och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.