Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Ha på saltet, svartpepparn ochvitlökspulvret. Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Hacka gullök, vitlökoch salladslök. Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
I den här pajen blev fyllningen vitlöks-och rosmarinkryddad lammkorv, fetaost och spenat. Jag älskar pajoch tycker det är spännande att exprimentera med olika ingredienser
Fyll det förgräddade pajskaletmed spenat, fetaost och soltorkade tomater. Vi hade pastasallad med pesto, tomat-och mozzarellasallad, parmaskinka, salami, pizzabullar och denna paj
Nagga botten med en gaffel. Fördela spenat, fetaost och oliver i pajskalet. Pressa över vitlöken. Den ena är en tacopaj, och den andra är denna spenat och fetaost pajen
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Skölj och slunga spenaten och låt den säcka ihop tillsammans med flisad vitlök i lite varm olivolja. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig pajmed fyllning av både lax, spenat och sparris
Toppa pajenmed soltorkade tomater innan servering. Ta och smöra en bakform med löstagbar kant. Klä in hela kanten med folie så den hålls på plats när du förgräddar
Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda. Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.