Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri pajmed salsiccia ochspenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegarmed bas av bönor eller kikärtor
Skulle någon ha något emot spenat så kan du byta ut den mot ruccola, tänk då bara på att lägga ner den direkt i pajskaletoch inte fräsa på den som du ska göra medspenaten
I min familj har vi alltid ätit massor medpaj. Både matpajerochefterrättspajer. Gillar att pajskalet på bägge varianterna är av den lite knaprigare varianten än att de smular sönder
Lägg purjo- ochspenatblandningen i pajskalet, häll över äggstanningen och toppa med kronärtskockor (jag delade mina på hälften) och slutligen den rivna osten
Pajdeg. Tina spenatenoch rör i dill, chilipulver efter tycke och smak, salt, peppar, mjöl och ägg. Hacka ihop mjöl, smör och vatten och arbeta ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.