Lägg skinka och grönkål i pajskalet. Nagga med en gaffel. Servera med t ex vitkålssallad. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Gör små portionspajer men sänk då tillagningstiden till ca 25 min. 2½ dl vetemjöl med fullkorn. 150 g rest av julskinka. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal. 75 g Arla® Svenskt Smör 2½ dl vetemjöl med fullkorn ¾ dl Arla Köket Kesella® kvarg Fyllning. 150 g rest av julskinka 100 g färsk grönkål 3 dl Arla Köket® gräddmjölk 3 ägg ½ tsk malen muskot 1 msk grovkornig senap ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 200 g vitkål
Idag blev det en ost och skink pajmed broccoli och smulad feta ost. Pajen var given. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
smöra formen som du her sedan ner pajdegen. he ner chokladen på pajdegen i mitten. medans smälter du chokladen i en kastrull på spisen och när den har smält blanda ner 1 msk mjölk
Kall pajmed lax, räkor och avokado. En klassiker som har hängt med ett tag och som gör succé på vilken vår- och sommarbuffé som helst eller till förrätt på en helt vanlig middagsbjudning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.