Ni ska få receptet på köttfärspajen som är en riktig höjdare och kanon att laga till många. Blanda de båda mjölsorterna med smöret och vattnet till en deg
Pajen är ganska mäktig och räcker till många. Det blev chokladkola paj som jag hittade på AlltomMat. Kolan skall gå att precis forma till en kul då är den klar
Vispa smör och socker och tillsätt sedan äggulorna under vispning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan socker och vaniljsocker sakta under fortsatt vispning
Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Hacka Daim-. Smörj bakplåtspapper med smält smör. VIKTIGT. Häll smeten i långpannan och grädda 20-25 minuter i 200 grader
8 200 g kalvfärs 400 g blandfärs 4 msk olivolja 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 1/2 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 4 burkar hela tomater (à ca 400 g) 1 färsk rosmarinkvist 5 lagerblad salt Till servering pasta (t ex rigatoni eller spaghetti) parmesanost olivolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Förbred läckra smulpajsknyten och lägg på svag värme på grillen undertiden ni äter. Då jag hade fullt upp med att se till att gästerna blev nöjda så glömde jag helt enkelt bort att fotografer
Mitt självpåtagna uppdrag att fixa pajer ledde till en del vånda och ett experiment. För tio personer gick det åt två och en halv paj, men då serverade M dessutom skurna grönsaker, en väldigt god vattenmelonsallad (lite lik den här), bröd och olika ostar
Lägg alla ingredienser tillpajdegen i koksmaskin/assistent och kör till slät och klumpfri deg. Jag gjorde LCHF-paj med kycklingfärs, portabello, zuchinni och fetaost, mejerifri så klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.