Pajskal lchf – Pajskalmed pofiber. Passar bra att fylla med chokladkräm, eller göra limepajer av. Du kan till och med grädda innan du fryser det om du vill ha det kallt vid servering
Nagga botten på pajskaletmed en gaffel. Bred ut räkkrämen i pajskalet vid serveringen. Lägg vetemjöl, dill, dillfrö och bitar av smör i skålen till matberedaren med kniven monterad
Torka de skalade mandlarna noggrant med en kökshandduk och mal dem i en mandelkvarn. Mandelmjöl, som behövs för att göra macarons och en del andra mjölfria kakor, kan vara svårt att få tag på i svenska affärer
Dagens middag blev färdigfryst pajskal fylld med skinka, majs, purjolök, fetaost och oliver. Eftersom det är portionsformar kan var och en fylla sitt pajskal efter eget tycke och smak
Mandelmjöl finns att köpa i många butiker och på nätet idag, men jag brukar göra mitt eget. Det blir visserligen inte lika finmalt som de mandelmjöl man köper, men jag har aldrig upplevt detta som ett problem
Vi äter oftast paj utan skal sedan vi började med LCHF-kost, dels för att det går mycket fortare att göra men också för att Algot aldrig har varit särskilt förtjust i pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.