En bit stekt torskfilé med ärtpuréoch skirat smör blir fint. salt och nymalen vitpeppar. Servera fisken tillsammans med ärtpuré, smör, citronklyftor och eventuellt potatis
Gör därefter ärtpurénoch håll den varm undertiden som fisken tillagas i ugnen, använd en termometer till fisken för bästa resultat så slipper du tugga på en torr eller halvrå firre
De serverade Wallenbergare med ärtpuré, rårörda lingon, potatispuré och skirat smör. Överdådiga sommarluncher med skaldjur och champagne har jag här bortsett ifrån
I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans med riven pepparrot och skirat smör
Gös600 g gös [4 filéer] 1 l vatten 100 g salt 1 msk olivolja 50 g smör peppar. Ärtpuré1 förp frysta ärtor 25 g smör 3 msk crème fraîche 0,5 citron, pressad salt peppar
Rimmad torsktorskden avsilade dillen från dilloljansalt och pepparplastfolie och alufoliePutsa torsken och lägg två fileer ovanpå varandra med dill i mellan
Mjäll torsk, rökigt bacon med haircot verts, en starkt reducerad vitvinssås med massor av smak och en söt puré på gröna ärtor, en helt okej torsdagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.