Boken är en oerhörd receptskatt och här ska ni få receptet på denultimata veganska burgaren. Nu har jag lagat till ännu än maträtt från den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott är skriven av Erika Frost
Denultimata sportlovsmaten måste ju vara gulashsoppa. Värmande, mätande, kan lätt ätas i mugg utomhus, blir bara godare om man lagar den i förväg och låter den stå till sig ett par dagar
Vi bestämde oss för morotskaka till kalaset i söndags och valde mellan Leilas "Världens godaste morotskaka" och systrarna Eisenmans "Ultimata morotskakan"
När det dessutom har regnat hela sommaren vilket gynnar både spindlar och svamp (den ene har jag fobi mot och den andre älskar jag, you do the math) så dignar till och med svennebutikerna av ekologisk svamp och kantareller vilket får mig att spontanskriva Halleluja
Det tycker i alla fall jag, så idag fick en halv melon agera skål till min hallon- och bananglass. Hashtagen #breakfastbowl har ju blivit måttligt populär på social media den senaste tiden (året/åren)
Den gången blev jag inte nöjd - det blev helt enkelt inte alls som jag tänkt mig. Dessutom tar jag som ni vet sedan några veckor tillbaka det här med att sjuda glasskrämen på blodigaste allvar - helt enkelt därför att det är magiskt
Tänker jag festmiddag så ser den smarrigaste menyn ut så här. Jag har flera gånger försök efterskapa denna delikatess, visst, den har blivit lyckad och god men inte alls nått de smakliga höjderna som mormors smörgåstårta
Ett av mina enklaste och simplaste recept är på den här lunchpastan. Är man bakis eller bara väldigt hungrig kan man gott ta i rejält med den rivna osten
Grädda osten i ca fem minuter eller tills den smält till platta, gyllenbruna flarn. Stek därefter svampen i resterande smör i några minuter tills den fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.