12 msk panangcurry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Servera med ris och vanlig sallad
Massaman curry brukar serveras ihop med ris. I det här receptet har vi valt nötkött, men experimentera gärna med andra sorters protein, till exempel kyckling, lamm, får eller tofu
Servera med ris. Lägg i den tillsammans med broccolin och morötterna och sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre. 1 rågad msk currypastaPanang
Servera med ris. Lägg i den tillsammans med broccolin och morötterna och sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre. 1 rågad msk currypastaPanang. 4 tsk olja 1 stor röd lök, hackad 2 citrongrässtjälkar, hackade 1 rågad msk currypastaPanang 400 ml (1 burk) kokosmjölk 1 pkt Alaskan Pollock eller torsk 1/2 färskt broccolihuvud 2 morötter skurna i stavar 4 tsk fisksås 4 tsk limesaft 2 tsk farinsocker 1 1/4 dl hackade jordnötter 1 näve(
Men av det jag hittade idag blev det en riktigt god och smakrik kycklinggryta medPanangcurry. Häll rikligt med olja i en wok eller stekpanna och klicka i currypastan
Jag hittade ingen ren Panangcurrypasta som jag önskat, men den här varianten blev helt ok. Skär kycklingen i bitar och stek den i en wokpanna med olja och röd currypasta
Tänkte att jag eller rättare sagt min fru ska laga Panangcurrymed kyckling till middag idag. Ha olja i grytan, lägg i currypastan och kokosmjölken och koka en liten stund
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.