Stek de panerade torskfiléerna tills de är gyllenbruna. Servera medsmörkokt majs och en citronskiva. Doppa först filén i mjöl, sedan i ägg, och sist ströbröd, krydda med salt och peppar
Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar i en annan djup tallrik
Fiskfilen panerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
Servera med den koktapotatisenoch dillsåsen. Gärna med en bit citron och en god sallad också. Ta en lämplig kastrull för att göra sås i och mät upp grädden och mjölken till såsen i den
Värm en kastrull med lättsaltat vatten. Låt var och en salta och peppra efter egen smak. Skala potatisenoch koka tills den är mjuk (ca 30 min). 12 st potatisar
Servera medkoktpotatisoch lingonsylt. Jag kan tipsa om att kantarell-champinjonsoppan är kanon att använda när man gör potatisgratäng, och massor med olika förska örter, jag brukar ta ganska mycket grädde och lite mjölk, kan inte säga hur mycket det ger sig
Blanda ihop potatisoch pepparrot. Rå potatis. Det här var det godaste jag ätit på länge (oftastså säger jag det om all mat jag äter) men det här var verkligen gott och lite annorlunda
inte, alltid roligt att leka med maten en aning utan att ändra på energivärdet. dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan koktochokokt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.