Vispa samman ägg, majsstärkelse, citronskal, citronsaft, salt och pep-par i en bunke. Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper
Fördela tomatblandningen över filéerna och riv sedan över osten. riven gruyéreost eller annan god ost. Kycklingen serverades med stekta grönsaker och en hemmagjord ketchup
Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om. Lägg på de andra skinkskivorna och tryck till runt kanterna
Fyll dem med ostoch skinka innan de åker in i ugnen. Om du vill – pynta med lite finriven ost. Passar fint till långfrukost i helgen och serveras direkt från ugnen
Häll på vetemjöl på torskbitarna och vänd runt så att det täcker. servera med nykokt pasta och fisken. God knaprig fisk med en slät tomatsås och nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt och pepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torsken i rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn ochost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg i fisken som du först vänt i ägget och sen i mannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk i lite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala och skiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. 1 dl vetemjölolja och smörsalt och peppar. 1/2 brk vattensalt och pepparsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.