Dela kotlettraden på längden och skär i mindre bitarStek köttet i smör, lägg upp på hushållspapperLägg i lite mer smör i pannan, stek trattkantarelleroch lök i några minuter
Fräs vitkålen och champinjonerna i en stekpannamed smör eller olja så att vitkålen blir mjuk. Vi serverade pannanmed spagetti, men den kan säker göra sig fint som tillbehör till kött/fågel- eller fiskrätter också
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Stek kyckling i en panna, pressa ner vitlök och salta och peppra
Fräs dem mjuka i smör i en panna. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g champinjoner 250 g vitkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk svampfond ½ msk majsstärkelse ½ dl hackad färsk persiljaSkiva champinjonerna och strimla vitkålen. 1Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min
Smaka av med vegeta och svartpeppar. Lite vegeta och malen svartpeppar. Servera biffarna och såsen med kokta sötpotatis (eller vanliga kokta potatis) och lite lingon
Panna cotta på melon med chili- och ingefärsmarinerad fruktsalladPortioner. Skär upp panna cottan i skivor, arrangera fruktsalladen och slå upp melonshoten i glas
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Testa gärna toppa pannacottanmed en generös hög frusna lingon och slå sedan över varm kolasås. Den här pannacottan är upp-poppad med en pepparkakskolasås som tar den en nivå högre
Enkel och rustik pannamed salvia. Här svängde jag ihop en riktigt snabb pannamed italienska smaker. Något som också skulle passat mycket bra i pannan är bacon
Smält smör i stekpannanoch ha ner löken. servera med ris, pressad potatis eller potatismos. Stek strimlorna i omgångar på hög temperatur i smör och ös över i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.