1 Tillbehör:Skala
och skiva potatisen. Finhacka löken. Fördela ut potatis i botten av en liten ugnsfast form. Salta och peppra och strössla över lök. Upprepa proceduren och avsluta med ett lager potatis överst. Slå på grädden och ställ in gratängen i 225°C i 30 minuter. Strössla över osten och låt gratängen gå ytterligare 15 minuter, totalt 45 minuter.Halvera cocktailtomater och tärna gurkan smått. Finhacka rödlöken. Blanda med balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.Skiva julskinkan i 4 skivor som är cirka 1,5 cm tjocka vardera. Rör ihop srirachasås, sesamolja och kinesisk soja. Värm en stekpanna med grillränder och smält en klick smör. Pensla ena sidan på skinkskivorna med marinaden och lägg dem i panna med den penslade sidan nedåt. Pensla ovansidan och dra över peppar. Vänd på skivorna när de fått fina grillränder. Dra över peppar på sen stekta sidan. Pensla med mer marinad om det är över. När båda sidor fått grillränder är de klara.Servera med bearnaisesås till.
Servera med bandspagetti och en stor grönsallad. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.