Mixa i ett par minuter och häll upp på glas med fot. Häll i yoghurt, dela en och en halv banan i mindre bitar och tillsätt ananasringar från två konserver + spadet från en av konservburkarna
Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul. 1Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den. 1Grädda tunna, krispiga pannkakor genom att hälla smet i pannan, cirka 1 dl per pannkaka, och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan
Det andra sättet innebär att man doppar bananbitarna i frityrsmet och friterar, dessa blir mest lika de bananer som serveras på kinesiska restauranger och det är fantastiskt gott
Måndagens lunch testade jag en ny variant av pannkakor, skulle inte kalla de proteinpannkakor för det är inget proteinpulver och är inte heller bananpannkakor
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Servera med nutella, vispad grädde och skivad banan. 2 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 msk socker1 krm salt2 1/2 dl mjölk1 äggsmör till stekningnutellaskivad bananvispad gräddeBlanda alla torra ingredienser i en skål. Grädda ca 1 1/2 min på varje sida
Det går ju att göra banan pannkaor på tusen olika sätt och jag brukar inte köra på nått specigellt, men denhär gången körde jag utan mjöl och de blev riktigt goda
Sugen på någonting enkelt och gott. Testa att göra dessa chokladbollar med banan som bas. Jag vet att banan inte klassas som LCHF, men jag kan tycka att det är OK att äta frukt och det är definitivt ett bättre alternativ till helggodis
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.