Chokladmoussefyllda pannkakor med jordgubbskräm och vispad grädde. Vill man göra dessa pannkakor som efterrätt räcker det att servera en halv pannkaka per person
Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Dinkelpannkakor med bovetemjöl & Chiafrön. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Frukosten idag bestod bland annat av de här smarriga amerikanska pannkakorna. Godmorgon, solen strålar här i Skåneland och tidigt i morse blev det en underbar springrunda vid havet
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Servera med bär och grädde. Ingredienser till 3 pannkakor/ 1 portion2 ägg1 dl mjölk1,5 msk vispgrädde1 msk Lindroos fiberhus1/2 msk chiafrön 0,25 dl mandelmjöl1/4 tsk saltSmör till stekning Grädde och bär till serveringGör så här 1. Ingredienser till 3 pannkakor/ 1 portion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.