Nästa gång testar jag en sötare variant med vaniljsocker och serverar med sylt och grädde. Idag blev det utan vaniljsocker och med bacon samt krösamos (lingonsylt) till
Servera gärna med sylt, grädde eller glass eller färska bär. Det är verkligen gott med pannkakor och denna variant som muffins blir lika goda och är mycket lätta att göra och barnen tycker om dem
björnbär eller rödavinbär lönnsirap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. 12 st 2 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 krm vaniljpulver 4 dl mjölk (3%) 3 ägg 1 tsk finrivet citronskal olja (till formarna) matyoghurt (10%) blandade bär t ex
1olja att smöra formarna med. 1Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten. 1Servera med vispad grädde och sylt
Dekorera med grädde och färska bär. Färska bär. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Färska bär. 225 g hallon/blåbär. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då
Använd antingen muffinsformar i aluminium eller muffinsplåt klädd med bullformar. Pannkaksmuffinsarna går utmärkt att frysa i en plastburk och ta fram kvällen innan - tina i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.