Mixa såsen slät med mixerstav. Vispa upp äggen och blanda med ost, salt och peppar. Servera den nystekta fisken med paprikasås, potatis och sockerärter
Mixa såsen slät med mixerstav. Vispa upp äggen och blanda med ost, salt och peppar. Servera den nystekta fisken med paprikasås, potatis och sockerärter
Koka upp vattnet med vinäger och kycklingbuljong. Späd riset med buljong, lite i taget. Blanda ner riven parmesan precis före servering, smaka av med salt och svartpeppar
Dagen till ära serverad tillsammans med svensk nypotatis, smörstekt kattfisk och nobissås. Vi delade ner kattfisken i portionsbitar, marinerade den i citronsaft och flingsalt ungefär en halv timme
Koka hummersåsen genom att koka upp crème fraiche med vin och hummerfond. Har du med några msk olja i pastakoket, minskar du risken för att vattnet skummar över, samtidigt som pastan inte klibbar ihop då kokvattnet slås av
Man kan göra många smaskiga saker med den. Ett sätt är att tärna och steka med färska champinjoner. Med lite salt och peppar gör det sig till ett utmärkt tillbehör till lammkotletter
Hummus med brynt saffranssmör och rosmarin. Jag hade saffranssmör kvar i kylen sedan jag gjorde det här receptet på helstekt blomkål, och då fick jag idén att man kanske skulle kunna bryna det där smöret och tillsätta i hummusen
* Vill du inte vara vegetarisk smakar detta utmärkt medparmesanstekt kyckling, rökt lax eller en fin kokt skinkaHur snabbt går det inte att laga riktig mat
400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja). 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Slå soppan i skålar och toppa medparmesanstekt MiFú, nyskuren gräslök och lite smörgåskrasse. Lägg skalad vitlök och pumpa på en långpanna och blanda med olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.