Skär tårtbottnen i tre delar. Mosa en banan och bred på den nedersta bottendelen. Lägg på den andra delen och bred 3 dl vispad grädde smaksatt med kakao uppepå
Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. Låt det koka på svag värme under lock i ca 20-25 minuter. 1liter kyckling- eller grönsaksbuljong. 5-1 msk vitvinsvinäger eller balsamico
Glad påsk. Idag är jag och hälsar på min sambo som är i fjällen och gör en säsong som skidlärare. Möjligheterna till bakning är inte så stora i hans spartanska boende men jag hade ju givetvis med lite ”bra att ha om man ska baka”
(Den får en härlig rosa-lila färg. Rödbetor 2-5 st beroende på storlek (ca 300-350 g). 2-3 kokta ägg. Koka rödbetor, morötter och potatis med skalen på
Ett rysk besök i mitt kök. Medovik är en klassiskt traditionell rysk honungstårta. Honung var en viktig ingrediens i ryska köket och ett naturligt sötningsmedel långt innan socker blev lättillgängligt
För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom - en vit och fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda
Lägg köttet i kylskåpet i 2-3timmar. Köttet blandas ihop med alla kryddor, löken tillsätts och in i kylskåpet igen i 2-3 timmar till. 2 - 3 kg lamm eller fläskkött
Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg. Låt koka 20-30 minuter. 3-4 st kvistar färsk timjan. 0,5 kg färska rödbetor 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 st rödlökar 2 st morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsakbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 st vitlöksklyftor 3-4 st kvistar färsk timjan 3 st lagerblad salt och peppar smör eller olivolja till stekning Bladpersilja och gräddfil till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.