En lyxig och smakrik kaka med nötter och naturlig sötning som passar både som fikabröd och dessert. Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Denna gång delar jag ett recept på en läcker tårta som verkligen passar till fest. Receptet på denna naturligt glutenfria tårta, bakad utan mjölmixer kommer från vår bok BAKA GLUTENFRITT – Matbröd, kakor, tårtor och desserter
Anpassa konsistensen med mer mjöl eller vatten om det behövs. Hör kommer ett efterlängtat inlägg – ett utdrag ur vår fina bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter
Den funkade absolut men jag tror en mangorajasås hade passat snäppet bättre. Jag har t ex inte blötlagt kikärter utan köpte dem på burk och riset, som jag förövrigt gillade särskilt mycket och kommer laga fler gånger, tillagade jag på annat sätt än som beskrivs i boken
En lyxig och smakrik kaka med nötter och naturlig sötning som passar både som fikabröd och dessert. Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Agneta har fattat tycke för chiafrön, vilket jag inte riktigt har gjort, men med en påse chiafrön som stått sedan jag gjord chiapudding för ett och ett halvt år sedan (och nej, fröna har inte passerat bäst-före-datum, bara nästan
Häll bara upp i burk med lock och förvara i kylväska. Smoothies passar till frukost eller mellanmål. Smoothies passar efter träning och som enklare dessert
Pressa sedan ner vitlöksklyftorna, chilin och tomatpurén i pannan. röd chilifrukt finskuren eller så tar man lite cayennepeppar om man är osäker på den färska chilin
När jag skulle bestämma mig för vilket recept jag ville ha till veckans "ur arkivet" där jag plockar fram gamla recept och visar er igen, visste jag inte riktigt vilket jag skulle välja
Jag har insett att vi måste börja tömma ur frysen på riktigt nu. Nu har jag tänkt mig att åtminstone plocka något ur frysen två dagar i veckan (och försöka hålla mig från att fylla på)
I många år har jag hört att det bästa sättet att kärna ur dem är att halvera dem, hålla halvorna över en skål och slå på skalet med baksidan av en sked
Man får ju passa på som man säger. Ibland behöver man bara stanna upp och reflektera, eller hur. Jag tittade tillbaka i arkivet här på kokboken och såg att förra året den 31/7 gjorde jag detta receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.