350 grampastasom farfalle (fjärilar), penne, gnocchis, trofie eller valfri sort. 200 g svampsomchampinjoner (ca 10 storasvampar). 1 påse färsk 60 gram babyspenat eller två dl fryst bladspenat. 4 mskolivolja. 2,5 dl vispgrädde, sojagrädde eller kokbarcreme fraiche (du kan också blanda). 2-3 krm salt ochnymalen svartpeppar. 1 dl riven parmesanost eller grana padano (valfritt)
Börja med att sätta på vattnet till pastanochkokapastan enl anvisning på förpackningen. Hacka lök, vitlök, chili ochsoltorkadetomateroch fräs ihop några minuter i en stekpanna
Rör ner spenat, kyckling, peppar ochparmesan i såsen ochkoka upp och dra åt sidan. Rör ner soltorkadetomater, timjan, köttbuljong, portvin, gräddeochmjölk
Tillsätt grädde, soltorkadetomateroch vitlök. Medinspiration från mingode väns sås i tidigare inlägg kommer här en enkel ochsupersmarrigpastarättmed liknande smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.