Blanda köttfärsen med den färdigkokta pasta och häll i den i en ugnsform. Varför inte göra en god gratäng av alla familjers vardagsrätt, pasta och köttfärssås
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Blanda pastamedköttfärssås. Under tiden koka pasta enligt avvisningar på paketet. Lägg olivolja, gullök i tjockbottnad, djup kastrull och fräs på medelstark värme tills löken är guldfärgad
Den kära köttfärssåsen som smakar precis som den man fick i skolan. Hallå. Nu tycker jag det är dags för lite uppdatering och ett gott recept igen, eller vad säger ni
Koka upp vatten till pastan. Servera köttfärssåsenmed grönsaker och toppa med fetaost och persilja. Krydda med basilika, paprikapulver, tomatpuré, ketchup och balsamvinäger
Och självklart serverades det med hemmagjord pasta. Smaka av med salt. Eftersom jag hade massa selleri över i kylen så passade jag på att göra en variant av köttfärssås och spaghetti
Idag har det blivit en riktig klassiker till lunch - pastamedköttfärssås som även om orginalet kommer från Italien blivit en riktigt klassiker i de flesta svenska hemmen
Pasta. - lägg lock på, med en sked emellan. - lägg i 2 st körsbärstomater med högvärme. - salt i torr stekpanna, värms upp, lägg i olivolja, ganska mycket
Mmm, pasta och köttfärssås. Tillsätt pastan när det återstår lika många minuter kvar av koktiden som det står att pastan ska koka enligt förpackningens anvisningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.