Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pastamedoxfilé
Pastamedoxfiléi en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precisinnanservering
Vänd försiktigt ner pastani såsen och servera tillsammansmed sockerärter, sparris och ev. Koka pastan, enligtanvisning på paketen under tiden som du gör såsen
Renskär filén från hinnor och bind den med steksnöre. Smaka av med salt och peppar. Oxfilé. Salta och peppra och stek på ytan i stekgryta så att ytan får fin färg
Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligtmed saltat pastavatten. Koka pastan en minutmindre än instruktioner på förpackningen för slutligt al dente-resultat
Vi serverade pastarättenmed fräscha, syrliga bönor. En snabblagad pastarättmed mycket smak. Jag kan tänka mig att ett gäng skurna chmpinjoner kan vara riktigt gott i denna pastasås också
Kikkoman. 400 gram penne, följ anvisningar på paket till fyra portioner. 200 g oxfilé. 200 g svamp som champinjoner, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar). 1 klyfta vitlök. 4 msk olivolja. 4 dl vispgrädde. 6 msk rött vin eller 2 msk vinäger. 1/2 dl hackad färsk basilika, kruspersilja eller bladpersilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.