4 4 port pasta (gärna fettucine) 1/2 rödlök 2 morötter 1/2 msk olivolja 1/2 g saffran 1 vitlöksklyfta 2 förp räkor i lake (à 360 g) 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl lag från räkorna 500 g passerade tomater salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt under omröring fänkåls-, lök ochsaffransblandningen. Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg i pastanoch koka den al dente
Blanda pastanmed såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen
Blanda runt och smaka av med salt, peppar. Hetta upp en panna och fräs chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkornaoch fräs dem någon minut
Vänd i den nykokta pastan, persiljan ochräkorna. Koka pastan efter förpackningens anvisningar. Alexandra berättar att hon älskar att göra den för den känns lyxig med ny skalade räkor, tomaterna gör den krämig och parmesanen ger ytterligare en lyx känsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.