600 g
torskfilé i tärningar, ca 5 cm stora </span></li>Saften av ½ citron </span></li>Salt </span></li>Svartpeppar </span></li>3 gula lökar </span></li>7 cm färsk ingefära </span></li>2 msk majsolja </span></li>2 msk mörk soja </span></li>1 msk risvinsvinäger eller äppelcidervinäger </span></li>1 dl grönsaksbuljong </span></li>1 hackad liten röd chili </span></li>
4 900 g fast potatis 600 g torskfilé salt och peppar 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 kruka dill 1 citron 250 g broccoli Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera fisken varm eller kall med dillmajonnäs, pressgurka och potatis. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek
Låt puttra medan du kokar din pasta. Eftersom varje kök med självaktning bör ha schalottenlök och vitlök hemma går den här rätten väldigt lätt att göra av saker man bara har hemma
En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av rökt sidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
Häll av vattnet när pastan är färdigkokt och blanda pastamed såsen. Koka pastan. Tärna skinkan och tillsätt tillsammans med purjolök och matlagningsgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.