Låt tomaterna rinna av väl. Skär tomaterna i stora tärningar.
Pressa vitlöken och fräs den lätt i Milda Culinesse i en stekpanna med hög kant.
Tillsätt laxen och tomaterna. Låt alltsammans fräsa några minuter
Späd med matlagningsgrädde - lite i taget, och låt såsen sjuda tills den fått krämig konsistens. Rör ner dill och krydda med peppar. Smaka ev av med salt.
Koka pastan enligt anvisningen. Låt den rinna av väl.
Häll såsen över den varma pastan och servera genast.
Låt puttra medan du kokar din pasta. Några minuter innan servering tillsätter du laxstrimlorna, smakar av med peppar, örter och kanske salt (såväl fonden som laxen har egen sälta)
Slå av vattnet från pastan och blanda samman allt tillsammans med två äggulor. Middagen är klar på den tid det tar att koka pastavattnet och sedan färsk pasta
Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
280 g valfri pasta. 4 skivor röktlax (ca 100 g). 280 g valfri pasta 300 g Philadelphia Original 0. 5 citron , saften60 g färsk bladspenat salt svartpeppar 4 skivor röktlax (ca 100 g)2 salladslökar , strimlade
Penne pasta och grön broccolisås med en god smak av röktlax som lyxig topping. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Är du sugen på en oerhört lätt- och snabblagad middag som ändå känns lite festlig kan jag varmt rekommendera den här underbart lena pastasåsenmedröktlax i lätt gräddsås smaksatt med vitt vin och schalottenlök
Låt såsen koka några minuter och servera sedan med nykokt pasta. Som pasta har jag valt en färsk tagliatelle som jag tycker passar bra till den krämiga såsen men här står det ju fritt att välja efter tycke och smak
Den här pastarätten kom till för några år sedan och är en favorit med sina härliga umamismaker från svamp och röktlax tillsammans med lite schalottenlök och hyvlad parmesan
Servera med tagliatelle eller bönpasta. (Red med lite maizena om såsen bli för tunn)Lägg i laxen och spenatblandningen och låt småputtra i ca tio min tills laxen blivit helt klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.