Slå av vattnet från pastanoch blanda samman allt tillsammans med två äggulor. Middagen är klar på den tid det tar att koka pastavattnetoch sedan färsk pasta
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
Tag soppan av spisen och mixa allt med en stavmixer, det kan gärna vara lite smågrova bitar kvar. Lägg upp på tallrik och lägg resten av laxen fördelat på toppen, riv över lite parmesanost och rippla lite god olivolja över laxen
Krydda med svartpeppar och ev lite salt (tänk på att den röktalaxen är salt i sig). samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan
Den här pastarätten kom till för några år sedan och är en favorit med sina härliga umamismaker från svamp ochröktlax tillsammans medlite schalottenlök och hyvlad parmesan
Det händer att jag river ut recept lite här och var som jag vill testa. Lade till och drog i från så blev det en riktigt trevlig vardagspastamed sting från chilin och mycket smak från den röktalaxen
Det händer att jag river ut recept lite här och var som jag vill testa. Lade till och drog i från så blev det en riktigt trevlig vardagspastamed sting från chilin och mycket smak från den röktalaxen
Ofta när det är lite extra stressigt hos oss blir det gärna pasta till middag. Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.